Bahçe Karıncası, Ev Karıncası, Siyah Karınca
Bilimsel adı: Lasius niger
İngilizce adı: Black garden ant
Özellikleri : Bahçe Karıncası halk arasında ev karıncası olarak da bilinir. Boyları yaklaşık 3-5 mm küçük yapılıdırlar. Kraliçe karıncalar 10 – 15 mm uzunluğa kadar ulaşabilir. Renkleri koyu kahverengiden siyaha kadar değişiklik gösterir.
Yaşam Alanları: Genelde bahçe alanları ve kumlu topraklarda yuva yaparlar. Bahçe Karıncası bitki köklerine yuvalandıkları zaman bitkilere zarar verebilirler. Bahçe Karıncası ev ve iş yerlerimizde kırıntılar, bal, şeker vb. gıdalarla iç alana gelirler.
Biyolojisi: Bahçe karıncalarının üremeleri, ilkbahar başında (Nisan – Mayıs) ve yaz aylarının sonunda (Ağustos –Eylül) gerçekleşir. Kraliçe karınca kendine uygun bir yuva arar ve yumurtlamaya başlar. Kraliçe karınca vücudunda bulunan, spermetecha adı verilen bir organ sayesinde sürekli üretken olabilir. Yeni oluşturulan bir Karınca kolonisi, yaklaşık on yıl içinde 100.000 bireye ulaşabilir.
Bahçe Karıncası İle Nasıl Mücadele Edilir ?
Bahçe Karıncası Mücadelesi
Genel olarak Bahçe Karıncaları açıkta bıraktığımız veya etrafa dökülen gıda maddeleri sayesinde yaşadığımız ortamlara gelirler. Bu yüzden Karınca mücadelesinde en etkin korunma yöntemi bu gıda maddelerinin ortadan kaldırılmasıdır.
Mücadele edilecek alan, inceledikten sonra belirlenecek mücadele stratejisine göre lokal olarak yapışkan tuzaklar tercih edilebilir. Fakat bu uygulamalarda Bahçe (ev) Karıncası mücadelesinde, karıncaların doğal düşmanı olan canlılar korunmalıdır. Bu nedenle karıncalarla mücadele etmek ve etkin çözüme ulaşmak için profesyonel yardım alınmalıdır.